Мојот пчеларник

6 08 2010

Пчеларам стационарно, со  ДБ и ЛР сандаци. Пчеларникот се наоѓа на 268 метри надморска височина, 41°55’14.26″N географска широчина и 21°38’42.19″E географска должина. Сандаците се сместени на сува, оцедлива падина со југоисточна експозиција, која дава добра заштита од студените северни ветрови, без никакви препреки со што се овозможува непречено излетување и долетување на пчелите.  Поставени се на метални стојалишта на висина од околу 40 цм од површината на земјата.

мојот пчеларник на почетокот…

и сега

Advertisements

Дејства

Information

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s
%d bloggers like this: