Изработка на метални стојалишта за сандаците

31 08 2010

Стојалиштата (постоља) за сандаците со пчели ги изработувам од материјали кои ги наоѓам дома (стари цевки, винкли, разни флакови) што цената на чинење на овие стојалишта ја прават многу ниска. Дури и купувањето на материјали за изработка на стојалиштата нема да биде лоша одлука, бидејќи ваквите стојалишта освен што се долготрајни овозможуваат исто така и долготрајноста на подницата во однос на останатите стојалишта кои се користат кај нас-дрвените (брзо скапува дрвото), гумите (во внатрешноста на гумата под сандакот се задржува доста влага), блоковите (може да дојде до кршење од тежината на сандаците, а и често во шуплините се населуваат оси).

Ги поставувам на висина од 35-40 цм од земјата.

Зацврстувањето во земја е со бетон, а бојадисувањето е со миниум.

Advertisements

Дејства

Information

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s
%d bloggers like this: