Засадување на дрвца

15 10 2010

Покрај извршувањето на останатите пчеларски задачи овој период го искористив за садење на дрвца на пчеларникот. Засадив околу 10-тина багреми, 5-6 сливи, една црница (за сенка) и уште неколку грмушести растенија, кои освен медоносни ќе фунционираат и како ограда. Планирам да засадам уште десетина багреми и неколку лешници.

Advertisements

Дејства

Information

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s
%d bloggers like this: