Плетена кошница (плетара, кошара, трмка)-II дел

22 02 2011

Кошарата од надвор ја премачкав со изолационен материјал (користев кравја балега). Се сушеше околу една недела под сенка на место со добра циркулација на воздух. Откако се исуши веќе беше спремна за употреба, ама јас решив да ја премачкам со фасадна боја, поради заштита од надворешни фактори, а и да добие малку на естетика :). Да напоменам дека пред мачкање на кошарата од надвор, низ неа, од прилика во нејзината горна третина накрстно протнав две стапчиња на кои ќе се прицврстува и држи изграденото саќе.

Advertisements

Дејства

Information

Напишете коментар

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Промени )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Промени )

Twitter слика

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Промени )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Промени )

Connecting to %s
%d bloggers like this: