Центрифуга

15 06 2011

Изборот падна на центрифуга од пчеларската продавница Напредок, а произведена од Минели, Крагуевац. Направена е од нерѓосувачки челик, а во внатрешниот дел кошот е пластифициран. Собира 8 полумедишни ДБ или 4 ЛР рамки. Центрифугата е прилично лесна, а при вртењето е доста стабилна и стои прилепена за подлогата. За околу дваесетина дена ќе биде и првото центрифугирање на рамките со мед.

Advertisements

Дејства

Information
%d bloggers like this: